Minint 100-ąsias Lietuvos atkūrimo metines Lietuvos švietimo institucijos buvo kviečiamos dalyvauti respublikiniame interaktyviame ikimokyklinukų ir priešmokyklinukų projekte „Kaip surasti Lietuvą?“
 

 Mūsų darželio „Bitučių“ grupės vaikučiai dalyvavo projekte „Kaip surasti Lietuvą 2018?“, skatinančiame ugdyti  ikimokyklinio amžiaus vaikų patriotiškumą, pilietiškumą, tautinį ir kultūrinį tapatumą, plėsti supratimą apie Lietuvą. Su Santariškių lopšelio- darželio priešmokyklinės „Riešutėlių“ grupės vaikučiais vasario 22 dieną buvo surengta Skype vaizdo konferencija.

Konferencija prasidėjo vaikučių giedama Tautiška giesme. Prisistatę konferencijos dalyviai turėjo atlikti vienų kitiems parengtas užduotis. Visos jos buvo susiję su Lietuva: štai, pavyzdžiui, mūsų darželio vaikučiai turėjo iš konstruktoriaus detalių pastatyti Gedimino bokštą ar parodyti žemėlapyje Vilnių, papasakoti apie Trakų Vokę ir joje esančias gražiausias vietas – dvarą, upę, parką. O Santariškių darželio – lopšelio priešmokyklinukai turėjo paaiškinti, kas yra gintaras ir kur jo galima rasti. Atliekant įvairias užduotis laikas netruko prabėgti. Atsisveikindami „Bitučių“ grupės vaikučiai pakvietė naujuosius draugus atvykti kovo 9 d. į Trakų Vokės dvaro rūmus, kur bus rodoma Kauno muzikinio ansamblio “Ainiai” teatralizuota muzikinė edukacinė pasaka “Linksmoji dūdelė” ir  pašoko lietuvių liaudies ratelį „Tupi šarka“ , o svečiai – pašoko „Tu, girele Lietuvos“.  Šventė baigėsi, o draugystė – tęsiasi.